Over ons

Over SKOO

SKOO is dé kinderdagopvang en buitenschoolse opvang in Ouder-Amstel. Binnen de dorpskernen Ouderkerk aan de Amstel en Duivendrecht hebben wij verschillende locaties. Sinds 1 juli zijn wij samen gegaan met kinderopvangorganisatie stichting KMN Kind & Co. U kunt op de website van Kind & Co alle informatie vinden over de locaties.

Jouw kind centraal

Bij SKOO staat jouw kind centraal. Ieder kind is uniek en wil de wereld op een eigen manier ontdekken, ook jouw kindje. Wij hebben voor elk kind de juiste activiteiten om die nieuwsgierigheid en ontwikkeling te stimuleren. Spelenderwijs helpen we jouw kind leren en groeien. Dit bieden we altijd aan in een veilige en vertrouwde omgeving en onder begeleiding van onze geschoolde pedagogisch medewerkers.

Waar staan we voor

Bij SKOO vinden we deze punten belangrijk:

  • Het algemeen welzijn van een kind staat altijd voorop.
  • Er is aandacht voor elk kind binnen de groep. Echt iedereen wordt gezien en gehoord.
  • Wij doen wat we zeggen en zeggen wat we doen. Daardoor zijn we transparant en betrouwbaar.
  • Een brede ontwikkeling van een kind vinden wij belangrijk. Daarom creëren we altijd extra toegevoegde waarde in alle activiteiten om de ontwikkeling te stimuleren.
  • Samenwerken met lokale partijen doen we graag. Bijvoorbeeld met sportverenigingen voor een sportdag of met Hof witlof voor de groente tuin.

Maatschappelijk verantwoord

SKOO is een stichting zonder winstoogmerk. Alle middelen worden geïnvesteerd in de organisatie. Het bestuur werkt onder het toezicht van een onafhankelijke Raad van Toezicht. Ook is SKOO actief lid van de brancheorganisatie kinderopvang. SKOO is zeer betrokken in de omgeving Ouder-Amstel. Wij praten en denken graag mee over onderwerpen, zoals verkeersveiligheid en vroegschoolse educatie. Samen met de kinderen steunen we goede doelen in de omgeving. Dit is onderdeel van het actief burgerschap en we laten de kinderen zo zien hoe de wereld eruit ziet. Het doel is om de kinderen een stukje bewustwording te geven. Alle locaties hebben een keer per jaar een actie voor een goed doel. Van een sponsorloop tot voedselpakketten maken.

Voeding

Voeding is bij ons een groot deel van onze verzorgende taak. Bij SKOO zetten we ons in voor gezonde en bewuste voeding. Met de kinderen hebben we projecten over gezonde voeding. De maaltijden zijn ook een sociaal moment. Heeft jouw kind een speciaal dieet? Dan houden we daar natuurlijk rekening mee.

Kwaliteit

SKOO werkt uitsluitend met gekwalificeerde en gemotiveerde medewerkers. De helft van onze medewerkers is HBO geschoold. Alle pedagogische medewerkers moeten minimaal de opleiding SPW-3, CMV of SPW-AB of een andere relevante opleiding succesvol hebben afgerond. Klik hier voor meer informatie over de kwalificatie-eisen voor een pedagogisch medewerker.
Alle medewerkers krijgen jaarlijks een BHV-cursus inclusief (kinder-)EHBO en volgen regelmatig (bij-)scholingsactiviteiten. Hierbij maken we gebruik van permanente educatie. Onze kwaliteit wordt onder andere geïnspecteerd door de GGD.

Elke dag zet ik me met plezier in om ervoor te zorgen dat de kinderen een leuke tijd hebben. Door spelend leren en ontdekken prikkelen we de ontwikkeling van een kind op een ongedwongen manier. Leuk en leerzaam!

Ik ben ontzettend trots op het vertrouwen dat ouders ons elke dag geven. We zijn daar zuinig op. Ouders kunnen er altijd op rekenen dat hun kind bij ons in goede handen is! Een goede toekomst begint bij een plezierige jeugd. Bij SKOO realiseren we ons dat wij daar een belangrijke rol in spelen.

We dagen niet alleen de kinderen uit om zich te ontwikkelen maar ook onszelf. Samen met de kinderen, ouders, ons team en andere lokale verenigingen zoeken we steeds naar een betere dienstverlening en leuke kwalitatieve activiteiten.

Petra van der Wilt

Directeur-bestuurder van SKOO